Home > Over Derek

Over Derek

Ik ben Derek Visser en ben geboren in 2003. Toen ik 4 jaar was ging ik op skiles bij skiclub de Wolfskamer in Huizen. Na een seizoen les te hebben gehad, werd er gevraagd of ik in het wedstrijdteam kwam. Gelukkig mocht dit van mijn ouders en heb ik hier vele jaren met heel veel plezier getraind.

Toen ik ongeveer 6 jaar oud was ben ik voor het eerst mee gegaan op trainingsreis naar Oostenrijk om een week in de sneeuw trainen. We gingen naar de Gletsjer in Stubai. Dit vond ik geweldig  en ik heb veel geleerd. Helaas kon ik enkele jaren erna niet mee vanwege mijn gezondheid. Gelukkig mocht ik wel door blijven trainen op de baan en heb ik heel veel wedstrijden gedaan. Dit vond ik erg leuk en ging mij goed af.

In groep 7 mocht ik weer een paar keer mee naar Oostenrijk. Geweldig! Dit seizoen werd ik ook Nederlands kampioen op de borstelbaan. In april mocht ik van de vereniging mee naar Oostenrijk om testen te doen voor de Nskiv. De uitslag was een verassing, ik behaalde mijn NOC/NSF status. Dit was bij de Wolfskamer in geen 10 jaar voorgekomen! En dat maar na een paar keer in de sneeuw te zijn geweest. Oeps, wat moesten mijn ouders nu regelen? Om de status te houden moest ik naar een sneeuwteam. Het eerste jaar ben ik via Holland Ski Racing bij Discovery gaan skiën. Hierna alleen bij Ski Racing Development (SRD). Ik zit ongeveer 20 weken in de sneeuw (exclusief de uren in de hal in Nederland).

Ik doe dit met heel veel plezier. Helaas heb ik een beetje pech gehad en net voor de wedstrijden in Oostenrijk had ik wat gebroken. Hierdoor heb ik helaas niet kunnen laten zien waar ik sta, maar ik geef niet op. Dit seizoen gaat gelukkig goed en heb ik weer aansluiting bij mijn concurrenten. Skiën is mijn passie. Ik wil heel graag aan de top in Nederland komen en als ik iets ouder ben Europacup wedstrijden skiën en het zou nog fijner zijn als het Worldcup wedstrijden zouden kunnen worden. Mijn allergrootste droom is de Olympische spelen, maar voordat het ooit zo ver zou mogen komen, moet ik heel veel trainen.

Ik zit op het Erfgooiers College in Huizen. Zij zijn een Topsport vriendelijke school hierdoor kan ik veel weken naar het buitenland om te trainen. We proberen zoveel mogelijk reizen in de vakanties te plannen en als ik op school hoor te zitten, krijg ik huiswerk mee.

Op deze website wil ik u laten zien wat ik er voor moet doen. Trainen in de sneeuwhal, conditie en kracht, balans, personal training en nog veel meer. Verder kost het natuurlijk veel. Gelukkig heb ik al verschillende sponsors. Ik ben ze hier dan ook heel erg dankbaar voor en hoop dat ze me ook in de toekomst willen blijven sponseren. Op mijn website kan u zien wie dit zijn. Wij hebben een link naar hun bedrijven gemaakt. Wie weet zoekt u net een bepaald bedrijf.

Doe er uw voordeel mee!

Help jij mij opweg naar de top?
Sponseren
© 2020 Derek Visser Skiër